srijeda, 23. veljače 2011.

TORTA OD LJEŠNJAKA 

SASTOJCI:
30 dag lješnjaka
     12 jaja
     12 žlica šećera
      12 žlica brašna
ü        1 dcl ulja
      20 dag čokolade
      1 prašak za pecivo
            3 vanilija šećera
      3 pudinga od lješnjaka
      1 l mlijeka
      250 gr margarina
      0,25 l hopla šlaga   

POSTUPAK:
Lješnjake popržiti i samliti. Biskvit peći u dva dijela, po 45 min na 180°C ( 6 jaja, 6 žl šećera, 6 žl brašna, ½ dcl ulja, 10 dag čokolade, ½ praška za pecivo, 2 vanilija šećera, 10 dag lješnjaka ). Kada se ohladi svaki biskviti  prepoloviti, poprskati mlijekom i rumom te puniti kremom.
Krema: 3 pudinga skuhati u 1 l mlijeka, zatim ohladiti. Dodati 250 gr margarina i po potebi šećera u prahu. Istući šlag i dodati u kremu zajedno sa 10 dag samljevenih lješnjaka. Na kraju sve preliti čokoladom.
Ja uvijek za preljev napravim sljedeće: na pari otopiti 20 dag čokolade za kuhanje, 1 dcl vrhnja za kuhanje, kada se otopi, dodam 8 dag margarina i kada smjesa bude jednolična , maknem sa pare i prelijem po torti. 
Ovakav preljev je idealan, jer fino se stisne a ne puca prilikom rezanja.





1 komentar:

  1. Ova torta je veoma jednostavna za pripremu, a jako ukusna, stoga je preporučam svakome da je napravi za bilo koju prigodu, nećete požaliti. Ja sam dobila recept od prijateljicine mame, tete Ivanke i zbilja sam se oduševila sa tortom. Ovim putem zahvaljujem teti Ivanki na ovom finom receptu!!

    OdgovoriIzbriši