TORTA OD LJEŠNJAKA
SASTOJCI:
30 dag lješnjaka
12 jaja
12 žlica šećera
12 žlica brašna
ü 1 dcl ulja
20 dag čokolade
1 prašak za pecivo
3 vanilija šećera
3 pudinga od lješnjaka
1 l mlijeka
250 gr margarina
0,25 l hopla šlaga
POSTUPAK:
Lješnjake popržiti i samliti. Biskvit peći u dva dijela, po 45 min na 180°C ( 6 jaja, 6 žl šećera, 6 žl brašna, ½ dcl ulja, 10 dag čokolade, ½ praška za pecivo, 2 vanilija šećera, 10 dag lješnjaka ). Kada se ohladi svaki biskviti prepoloviti, poprskati mlijekom i rumom te puniti kremom.
Krema: 3 pudinga skuhati u 1 l mlijeka, zatim ohladiti. Dodati 250 gr margarina i po potebi šećera u prahu. Istući šlag i dodati u kremu zajedno sa 10 dag samljevenih lješnjaka. Na kraju sve preliti čokoladom.Ja uvijek za preljev napravim sljedeće: na pari otopiti 20 dag čokolade za kuhanje, 1 dcl vrhnja za kuhanje, kada se otopi, dodam 8 dag margarina i kada smjesa bude jednolična , maknem sa pare i prelijem po torti.
Ovakav preljev je idealan, jer fino se stisne a ne puca prilikom rezanja.
Ova torta je veoma jednostavna za pripremu, a jako ukusna, stoga je preporučam svakome da je napravi za bilo koju prigodu, nećete požaliti. Ja sam dobila recept od prijateljicine mame, tete Ivanke i zbilja sam se oduševila sa tortom. Ovim putem zahvaljujem teti Ivanki na ovom finom receptu!!
OdgovoriIzbriši