četvrtak, 24. veljače 2011.

KREM JUHA OD GLJIVA


SASTOJCI:

 1/2 kg šampinjona
 1 žlica maslaca
 4-5 češnja češnjaka
 2 žlice maslinovog ulja
 2 dcl vrhnja za kuhanje
 sol, šareni papar
 vlasac
1/2 litre vode

POSTUPAK:

Šampinjone narežemo na listiće, dvije šake odvojimo i ostavimo sa strane. Ostatak šampinjona dinstamo na maslinovom ulju, kada ispari voda od dinstanja dodamo vodu, posolimo, popaprimo i ostavimo da kuha desetak minuta na lagano. Na tavi otopimo maslac, dodamo nasjeckani češnjak i dinstamo ga dok malo ne požuti, zatim ga dodamo u lonac sa gljivama, ostavimo da prokuha par minuta. Zatim maknemo sa vatre i smiksamo sve štapnim mikserom, vratimo na štednjak i kada prokuha dodamo vrhnje za kuhanje i malo vlasca. Na kraju dodamo gljive koje smo na početku odvojili sa strane i ostavimo da kuha na laganoj vatri još par minuta.

Vrlo jednostavna i lagana krem juha, a jako ukusna, za ljubitelje gljiva prava poslastica!!





Nema komentara:

Objavi komentar