KREM JUHA OD GLJIVA
SASTOJCI:
1/2 kg šampinjona
1 žlica maslaca
4-5 češnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
2 dcl vrhnja za kuhanje
sol, šareni papar
vlasac
1/2 litre vode
POSTUPAK:
SASTOJCI:
1/2 kg šampinjona
1 žlica maslaca
4-5 češnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
2 dcl vrhnja za kuhanje
sol, šareni papar
vlasac
1/2 litre vode
POSTUPAK:
Šampinjone narežemo na listiće, dvije šake odvojimo i ostavimo sa strane. Ostatak šampinjona dinstamo na maslinovom ulju, kada ispari voda od dinstanja dodamo vodu, posolimo, popaprimo i ostavimo da kuha desetak minuta na lagano. Na tavi otopimo maslac, dodamo nasjeckani češnjak i dinstamo ga dok malo ne požuti, zatim ga dodamo u lonac sa gljivama, ostavimo da prokuha par minuta. Zatim maknemo sa vatre i smiksamo sve štapnim mikserom, vratimo na štednjak i kada prokuha dodamo vrhnje za kuhanje i malo vlasca. Na kraju dodamo gljive koje smo na početku odvojili sa strane i ostavimo da kuha na laganoj vatri još par minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar