četvrtak, 24. veljače 2011.

LIGNJE NA "BRUDET"

SASTOJCI:
1/2 kg lignji
2 kapule
6-7 češnja češnjaka
peršin nasjeckani
3 žlice maslinovog ulja
1,5 dcl crnog vina
voda po potrebi
sol, papar
koncetrat rajčice

POSTUPAK:

Lignje očistiti i narezati na kolutiće. Kapulu isjeckati na sitne komadiće. U loncu zagrijati maslinovo ulje i dodati kapulu da se dinsta. Kada dobije finu zlatnu boju i kada omekša dodati lignje, lagano dinstati i stalno miješati dok ne posvijetle ( cca 5 minuta ). Zatim dodati fino nasjeckani češnjak , sve skupa još malo miješati, dodati sol, papar i koncetrat rajčice, podliti sa vinom i nadodati vode koliko je potrebno da pokrije lignje. Kuhati 40 - ak minuta na lagano,ako je potrebno dodati još malo vode ( ili vina - ja više volim vino, okus bude intezivniji ). 10 minuta prije nego bude gotovo dodati nasjeckani peršin. Sve dobro promiješati. Lignje su gotove kada budu mekane ( kada ih ubodete vilicom i ona fino prolazi kreoz meso ), tekućina mora dosta ispariti, dakle toć mora biti gust.
Kao prilog možete poslužiti palentu kuhanu, kuhanu rižu ili kus kus.



Nema komentara:

Objavi komentar