srijeda, 23. veljače 2011.

POLUMJESECI OD NOUGATA I VANILIJE ( 45 KOM )


SASTOJCI:

ü         200 g nugata od lješnjaka ili marcipan
ü     100 g masla
ü         50 g šećera
ü      2 vanilija šećera
ü        200 g brašna
ü    100 g mljevenih lješnjaka
      1  ½ praška za pecivo
ü     1 jaje
ü         200 g mliječne čokolade
ü        4 žlice krupnog šećera ( stući šećerne kocke )

POSTUPAK:

Nožem grubo nasjeckati nugat ( ili izribati marcipan ). U kremu sa maslacem i šećerom umiješati vanilija šećer.Lješnjake popržiti na tavi, kada se ohlade očistiti od ljuske ( najlakše ih je staviti u krpu i protrljati, tako većina ljuskica otpadne).  Promiješati brašno, lješnjake i prašak za pecivo. Dodati jaje i umijesiti glatko tijesto. Omotati prozirnom folijom i ostaviti u hladnjaku 1 sat. Pečnicu zagrijati na 175°C. Izvaljati tijesto debljine ½ cm i izrezati na polumjesece. Staviti na lim i peći 10 min. Zatim ih ohladiti. Otopiti na pari čokoladu i u nju do pola uroniti polumjesece te ih posuti krupnim šećerom. Ostaviti da se glazura ohladi.
Nemojte peći nego točno 10 minuta, ako se samo dvije minute više peće, keksi postanu pretvrdi i pucaju, zato budite precizni!

Nema komentara:

Objavi komentar