četvrtak, 24. veljače 2011.


JUHA OD PORILUKA

SASTOJCI:

2 krumpira
 2 mrkve
 2 poriluka ( samo bijeli dio )
 1 povrtna ili pileća kocka
3 – 4 češnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
 Sol
Papar
Vrhnje za kuhanje po želji

POSTUPAK:

U ½ litre vode staviti kuhati očišćeni krumpir narezan na kocke i mrkvu narezanu na ploškice sa povrtnom ili pilećom kockom. Kada bude skoro gotovo na tavi sa maslinovim uljem popržiti poriluk isjeckan na kolutiče onoliko koliko je potrebno da omekša. Dodati nasjeckani češnjak, još malo prodinstati i dodati u juhu. Kuhati još 15 – ak minuta, dodati sol i papar po potrebi. Izmiksati štapnim mikserom i dodati vrhnje za kuhanje po želji. Ako je juha pregusta dodati malo vode.

Ova juha je jako fina, može se jesti i uz riblja i mesna jela kao toplo predjelo. Prednost je ta što je jako brzo gotova, i svatko tko voli krem juhe će definitivno uživati u ovoj povrtnoj juhi....Probajte i u slast!

Nema komentara:

Objavi komentar