četvrtak, 24. veljače 2011.


JELIN KOLAČ

SASTOJCI:

TAMNO TIJESTO

5 jaja
  20 dag šećera
 8 dag mljevenih oraha
 1 prašak za pecivo
 4 žlice brašna

KREMA

 5 dcl mlijeka
 5 žlica brašna ili gustina
 30 dag maslaca
 20 dag šećera u prahu
  1 vanilija šećer
Sok od 1 limuna

JOŠ

 Šećer u prahu za posipanje
1 omot lisnatog tijesta

POSTUPAK:

Lisnato tijesto razvaljati u 2 dijela i ispeči dvije kore. Za tamno tijesto, tući žumanjke i šećer, dodati mljevene orahe, prašak za pecivo, brašno i ulupane bjelanjke. Stavit peći na 180 stupnjeva.
Za kremu pristaviti mlijeko, brašno razmutiti sa malo toplog mlijeka,kada mlijeko uzavre staviti  brašno  pa kuhati na vatri da se zgusne.Najbolje miješati pjenjačom da se ne prave grudice.  Dodati šećer, vanilija šećer, a u skroz ohlađeno razrađeni margarin, te limun
Na dno staviti koru lisnatog tijesta, pa kremu, na nju tamno tijesto, kremu, na vrh lisnato tijesto te pošećeriti.

Nema komentara:

Objavi komentar