JELIN KOLAČ
SASTOJCI:
TAMNO TIJESTO
5 jaja
20 dag šećera
8 dag mljevenih oraha
1 prašak za pecivo
4 žlice brašna
KREMA
5 dcl mlijeka
5 žlica brašna ili gustina
30 dag maslaca
20 dag šećera u prahu
1 vanilija šećer
Sok od 1 limuna
JOŠ
Šećer u prahu za posipanje
1 omot lisnatog tijesta
POSTUPAK:
Lisnato tijesto razvaljati u 2 dijela i ispeči dvije kore. Za tamno tijesto, tući žumanjke i šećer, dodati mljevene orahe, prašak za pecivo, brašno i ulupane bjelanjke. Stavit peći na 180 stupnjeva.
Za kremu pristaviti mlijeko, brašno razmutiti sa malo toplog mlijeka,kada mlijeko uzavre staviti brašno pa kuhati na vatri da se zgusne.Najbolje miješati pjenjačom da se ne prave grudice. Dodati šećer, vanilija šećer, a u skroz ohlađeno razrađeni margarin, te limun
Na dno staviti koru lisnatog tijesta, pa kremu, na nju tamno tijesto, kremu, na vrh lisnato tijesto te pošećeriti.
Nema komentara:
Objavi komentar