nedjelja, 27. veljače 2011.

SKUŠA U PEĆNICI

SASTOJCI:
1 kg skuše ( ili neke druge ribe )
7 - 8 srednje velikih krumpira
2 mrkve
ružmarin
trakice pancete ( onoliko koliko ima riba )
1 dcl maslinovog ulja
češnjak
peršin
sol
papar

POSTUPAK:

Ribu očistiti, obrisati, posoliti, utrobu posoliti i malo popapriti i staviti po trakicu pancete unutra. Češnjak i peršin sitno nasjeckati, pomiješati sa maslinovim uljem. Očistiti krumpire, mrkvu i narezati na ploške, posoliti sve zajedno. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva. U tepsiju plitku ( onu od pećnice ) staviti masni papir i premazati ga sa malo ulja. Ribu posložiti i okolo nje poslagati krumpire i mrkvu, ali da ne prekrivaju ribu. Staviti malo ružmarina. Ribu premazati sa maslinovim uljem, peršinom i češnjakom. Peći oko pola sata, zatim preokrenuti ribu ( polako sa vilicom ako se malo zaljepila za papir ), namazati je ponovno sa maslinovim uljem, peršinom i češnjakom i peći još pola sata. Možete kao prilog poslužiti salatu od matovilca i rikule začinjenu sa malo maslinovog ulja i acetom balsamicom.


Nema komentara:

Objavi komentar