četvrtak, 24. veljače 2011.


LIMUNČINO

Potrebno je:

1 kg šećera
1 kg vode
 5 dcl alkohola ( 75%)
 4 limuna ( obavezno domaći limun )
 1 ekstrakt od limuna

Priprema :

Šećer i vodu kratko prokuhati, i kad se ohladi dovoljno da bude mlako uliti alkohol ,dodati koru od limuna i ekstrakt. 40 dana držati na tamnom i hladnom mjestu. Nakon toga procijediti i držati u zamrzivaču. Malo prije posluživanja izvaditi.
Napomena! Kora od limuna se priprema na sljedeči način: kora se oguli sa limuna i sa unutrašnje strane kore se skine sav bijeli dio tako da ostane sama kora. Samo se od pola jednog limuna ostavi bijela kožica zbog arome. Kora se potom izreže na što tanje rezance, nikako je ribati na gratalicu jer onda gubi miris i aromu, već je treba narezati nožem!!!

Nema komentara:

Objavi komentar