petak, 11. ožujka 2011.

SVINJSKE BRŽOLE U UMAKU

SASTOJCI:

4 svinjske bržole
1 žlica senfa
2 žlice svinjske masti
malo brašna
2 srednje velike kapule
4-5 češnja češnjaka
konzerva pelata
1,5 dcl bijelog vina
sol
papar šareni
peršin
1 kg krompira
1 mrkva
blaga crvena paprika u prahu

POSTUPAK:

Krumpire i mrkvu očistite, narežite na ploške, dodajte dva češnja češnjaka prerezana na pola, posolite i dodajte malo crvene paprike. Stavite peći u pećnicu na 200 stupnjeva. Ja pećem na masnom papiru sa jako malo ulja, krompir ispadne puno finiji.
Bržolama odstranite kost, posolite ih, sa gornje strane ih premažite senfom, a donju pobrašnite i stavite pržiti u lonac na masti ( prvo sa pobrašnjene strane ) ne na skroz jaku vatru. Kada se poprže preokrenite ih na druu stranu dok ne dobiju finu boju. Zatim ih izvadite na tanjur a na masti od prženja stavite dinstati nasjeckanu kapulu. Kada kapula dobije zlatkastu boju dodajte usitnjene ili štapnim mikserom smiksane pelate, 2 usitnjena češnja češnjaka, nasjeckani peršin i vino. Kada umak prokuha vratite bržole, po potrebi još posolite i popaprite te ostavite da se na laganom kuha nekih 45 minuta dok meso ne bude mekano.
Poslužite sa pećenim krompirom i salatom po želji.



Nema komentara:

Objavi komentar

Objavi komentar